Brokoli iz pečice

Pečen brokoli sodi med tiste preproste jedi, ki so tako izvrstne, da bi lahko bile na meniju kar vsak dan. Recept sem preizkusila že neštetokrat in vsi so ga glasno pohvalili – prisežem, da lahko takšen brokoli brez težav grizljaš ob televiziji namesto kokic :D.

Za pripravo te slastne priloge potrebuješ le en lep brokoli, kvalitetno oljčno olje (oljčno olje Morgan Cuvee je vedno super izbira), limono in nekaj osnovnih začimb. Voila!

Skrivnost jedi je v natančnem rezanju. Poskrbi, da brokolijeve cvetove skrbno narežeš na TANKE LISTIČE!

Narezane lističe prestavi v posodo, dodaj velikodušno količino oljčnega olja in začini s soljo, poprom, česnom in čebulo v prahu. Brokoli doooobrooo zmasiraj (to mu je res všeč;))

Pazi, da lističe lepo razporediš po pekaču; naj se ne prekrivajo – bolje, da uporabiš dva pekača, kot pa da jih stlačiš na enega. To je resnično pomembno, saj se bo brokoli le tako enakomerno in reees hrustljavo zapekel.

Vse kar ti preostane je, da jih pospremiš v ogreto pečico (180°C) in jih pečeš približno 20 minut – robovi morajo porjaveti. Po koncu pečenja po brokoliju pokapljaj še limonin sok.

Sestavine:

  • 1 brokoli
  • Kvalitetno oljčno olje
  • Začimbe: sol, poper, česen v prahu, čebula v prahu
  • Sok polovice limone

Navodila:

  1. Pečico ogrej na 180°C.
  2. Brokoli nareži na tanke lističe in ga prestavi v posodo.
  3. Zmešaj brokoli z oljčnim oljem in začimbami.
  4. Postavi v pečico in peci približno 20 min – dokler robovi ne porjavijo.
  5. Pokapljaj z limoninim sokom.
  6. Dober tek!

Mogoče ti bo všeč tudi

Leave a Reply