Čokoladni sladoled

Sladoled je MUST HAVE v tej vročini. Spodaj vam predstavljam preprost čokoladni sladoled brez mleka. Idejo za uporabo kokosove kreme sem dobila v Hoferju, ko sem zagledala lonček le-te v njihovi posebni akciji. Seveda lahko uporabite tudi kokosovo mleko v pločevinki – v tem primeru mleko postavite v hladilnik (da se krema in voda ločita). Kokosovo vodo lahko nato uporabite namesto navadne.

Posebnost tega sladoleda je tudi ta, da ga rajši hranite v hladilniku in ga sproti postavljajte v zmrzovalnik, da rahlo zamrzne. Tako preprečimo, da postane »trd kot kamen«, kot se pogosto rado dogaja pa še ogromna posoda nam ne bo zažirala vsega prostora. V zamrzovalnik ga postavimo za kratek čas (15-20min) – toliko pa že lahko potrpimo, kajne? 😀

Za sladilo sem uporabila kokosov sladkor, ki ima nekoliko bolj karamelen okus ter nizek glikemični indeks, seveda pa lahko uporabite kar imate trenutno pač pri roki oz. glede na vaše preference. Prav tako sem uporabila zelo temno čokolado, ker sem pravi ČOKOHOLIK!

Sestavine:

 • Približno 150ml vode
 • 200g kokosove kreme
 • 40g kakava (brez sladkorja)
 • Ščep soli
 • 50g sladila (jaz sem dodala kokosov sladkor)
 • 40g temne čokolada (jaz sem dala 92%, če izberete blažjo različico, prilagodite sladilo J)
 • Pol žličke vanilije
 1. Če uporabljamo strojček za sladoled, ga večer prej postavimo v zmrzovalnik
 2. V kozici zmešamo vodo, kokosovo kremo, kakav, sol in sladilo in segrejemo. Medtem ves čas mešamo, da se sestavine lepo povežejo. Masa ne sme biti pregosta – v tem primeru dodamo še nekaj vode. 
 3. Ko začne rahlo brbotati odstavimo in primešamo vanilijo.
 4. Maso pretočimo v posodo in postavimo v hladilnik, da se ohladi – 2 uri sta dovolj

5. Preden postrežemo, kepice naložimo v kozarčke, ki jih odložimo v zmrzovalnik za 20 minut ALI pa maso zlijemo v strojček za sladoled in mešamo do želene teksture.

6. Sladoled hranimo v hladilniku in ga sproti zmrzujemo, ko si ga zaželimo, saj se bo v nasprotnem primeru spremenil v ledeni kamen, primeren le za obmetavanje sovražnikov 😀

Mogoče ti bo všeč tudi

Leave a Reply