Gamberi s cvetačnim rižem

Poletje je že skooooraj tu in poleg “roštiljevanja” (to sploh ni beseda, kajne :D) in čevapčičev, so na krožnikih vedno bolj pogoste tudi morske dobrote. 

Ni je čez konkretne ribe, ampak vseeno – včasih se je luštno malo poigrati v kuhinji; tokrat so bili na meniju gamberi.

Rakci so simpl – na hitro jih popečeš, malo začiniš in so super – jaz sem izredno navdušena nad Hoferjevimi. Večja težava se mi zdi cvetačni riž – kot sem že večkrat omenila, nad cvetačo nisem zelo navdušena. Nato pa sem odkrila najboljšo prijateljico v boju proti cvetačnemu okusu – čebulo!! 

Čebula naredi vse bolj okusno in tako je tudi pri cvetačnem rižu. Dobro jo prepražite in cvetača se bo navzela čebulne sladkobe. Rižu zelo rada dodam tudi česen v prahu in koriander ter jo zaključim z nekaj limoninega soka. IZVRSTNO!

Spodaj si lahko preberete natančen recept, za demonstracijo pa obiščite Instagram – žal še niso ugotovili kako preko ekrana poslati tudi vonj in okus, ampak boste vseeno dobili dobro predstavo, kako poteka cel postopek 😀 

SESTAVINE (Za dve osebi):

  • 1 čebula, narezana na lističe
  • 1/2 cvetače, ki jo zmeljemo v multipraktiku, da dobi strukturo riža
  • Odtaljeni gamberi (150g oz. po želji – jih ni nikoli preveč)
  • začimbe (sol, poper, česen v prahu, posušen koriander)
  • sok limone
  • maslo in kokosovo olje za peko

NAVODILA:

  1. Čebulo dobro prepražimo na maslo – potrebujemo približno 10 minut, da se karamelizira. Če se začne smoditi, v ponev prilijemo malo vode.
  2. Dodamo cvetačni riž, premešamo in začinimo s soljo, poprom in česnom v prahu. Pokrijemo s pokrovko in pustimo, da se duši približno 10 minut.
  3. Medtem na kokosovi maščobi hitro popečemo gambere – na vsaki strani približno minutko in pol. Začinimo s soljo in česnom v prahu.
  4. Po 10 minutah cvetačni riž začinimo s koriandrom in limoninim sokom ter dobro premešamo.

Za video navodila preverite Instagram. Pa dober tek! 🙂

Mogoče ti bo všeč tudi

Leave a Reply