Kako preživeti “divji” december?

Praznovanje se stopnjuje! Še tisti, ki z decembrskimi norčijami rajši počakajo, ne morejo več zanikati vonja po božiču. Na vsakem vogalu so kuha vino, pečejo piškoti in pražijo mandlji (oooh kako pa TO diši!!!!). Kako preprečiti, da se ne ujamemo v vrtinec prenajedanja, ki mu pogosto sledijo doooolgi počitek, mnogi pa se kasneje tudi ogromno presekirajo (ZAKAJ je bilo treba TOLIKO?) in nekaj lepega in družinskega kot so božični prazniki, se nenadoma spremeni v obžalovanje in stres. Kako torej krmariti čez ves ta cirkus? Teh nekaj preprostih korakov vam bo omogočilo, da praznike zaužijete s polno mero in brez slabe vesti!

  1. Naj bo poudarek na druženju, ne na hrani.

Kje piše, da je potrebno vsakič, ko se srečamo z družbo, pojesti na tone potice in spiti nešteto kuhančkov? Morda namesto, da povabite na večerjo, organizirate praznično okraševanje dnevne sobe ali pa se dobite v centru na drsališču. Zagotovo se boste ogromno presmejali, hrana pa tako ne bo središče pozornosti in je manjša verjetnost, da boste posegali po odvečnih dobrotah (kakšen keks pa le ;))

  1. Nikar ne izpuščajte fizičnih aktivnosti.

Če že več jemo čez praznike pa vsaj ne zanemarimo gibanja. To ne pomeni, da morate sedaj »švicati na ful« v bližnjem fitnesu. Vsekakor, če imate voljo, so urica vodene vadbe ali pa morda tek IZVRSTNI, da dvignemo srčni utrip, vendar bodo že preprosti sprehodi dovolj, da se nadihamo svežega zraka in se umirimo. Prav tako bomo tudi sami pri sebi zadovoljni, da smo si vzeli čas in naredili nekaj dobrega za svoje telo.

  1. Nikoli lačni na zabavo.

Te zabave so res »tricky«, saj ponavadi ne vemo, kaj (če sploh) bo na meniju in ali bo v skladu z našim prehranjevalnim režimom. Zato je najbolje, da lakoto umirimo že doma in tako preprečimo nekontroliran napad na bližnji pladenj s potico, pazimo pa tudi na to, da kozarec vina občasno zamenjamo z vodo.

  1. Ne pozabite na dovolj spanca in vode

Marsikdo sedaj šiba iz službe naravnost v center ob stojnice, da tam počveka s kolegi in opazuje lučke, vendar ne pozabite poskrbeti za osnove. Z dovolj spanja in dovolj vode bomo poskrbeli, da se izognemo neprestani želji po sladkem in nepotrebnem prenajedanju.

Mogoče ti bo všeč tudi

Leave a Reply