Mediteranska nabodala

Skozi članek o aditivih, ki sem ga objavila v začetku tedna, sem ugotovila, da na največ dodatkov naletimo prav v vnaprej pripravljenem piščančjem mesu. Torej je bila edina logična poteza, da vam danes predstavim piščančja nabodalca, ki so jih navdihnili mediteranski okusi – rožmarin, bazilika, origano, limona.

V tem receptu sem na nabodalca dodala le meso – to pa zato, ker imam sama rajši zelenjavo bolj popečeno in tako pogosto pečem mesna in zelenjavna nabodalca ločeno.

Prav tako sem sama za mariniranje uporabila maslo, saj sem meso marinirala krajši čas na sobni temperaturi v vakuumsko zatesnjeni posodi – tako se čas mariniranja bistveno skrajša. Če boste marinirali dlje časa, potem priporočam uporabo oljčnega olja.

Sestavine (za 3 manjša nabodalca):

  • 250g piščanca, narezanega na kocke
  • Sok ½ limone
  • Strok česna
  • Sol, poper
  • Mediteranske začimbe (rožmarin, bazilika, origano)
  • Oljčno olje ali maslo za mariniranje

Navodila:

  1. Če za marinado uporabljamo maslo, potem ga stopimo. Nasekljamo česen.
  2. Vse sestavine zmešamo in postavimo v pokrito posodo. Če uporabljamo vakuumsko posodo, potem s pumpico iztisnemo zrak in počakamo približno pol ure, da se okusi povežejo. V nasportnem primeru, čas mariniranja podaljšamo na 2 uri.

  1. Piščančja nabodalca popečemo na žaru oz. v ponvi na štedilniku – nekaj minut na vsaki strani bo dovolj, da ostane piščanec sočen.
  2. Postrežemo s svežo zelenjavo, odlični se jim poda tudi nefrancoska solata.

Njam! Da ne zamudiš prihodnjih receptov, se hitro prijavi na spodnje novičke, pridružiš pa se mi lahko tudi na Facebooku ali Instagramu! 🙂

 

Mogoče ti bo všeč tudi

Leave a Reply