Nefrancoska solata

Francoska solata! Krompir, korenček, grah, majoneza, kumarice…NJAMI! <3. Danes vam predstavljam LCHF različico te krasne osvežilne priloge, ki sodi na vsak piknik! <3 Lotila sem se je pravzaprav zato, ker mi je med ustvarjanjem omakic za hamburger (slikco si lahko ogledaš na Instagramu) ostalo še nekaj majoneze. In zato, ker jo enostavno obožujem in že nekaj časa iščem kakšno manj hidratno različico. Ker sedaj cvetačo tlačim čisto povsod, sem pomislila – zakaj pa ne še v francosko solato? In tako je nastala -Nefrancoska solata. Po sestavinah pravzaprav nima več veliko skupnega s klasiko, okusi pa ostajajo. Sama v to različico nisem dodajala jajc ali korenja (ker nisem ničesar imela doma), bi pa vsekakor oboje odlično dopolnilo okuse.

Sama sem si danes nefrancosko solato privoščila ob lignjih, na hitro popečenih v ponvici. Bilo je 1A!

 

Sestavine (1 srednje velika skodelica):

 • 1/2 sveže cvetače
 • 3 žlice domače majoneze
 • 1 čajna žlica dijonske gorčice
 • 3 nasekljane kumarice
 • 1 rdeča čebula, nasekljana
 • Začimbe (sol, poper)
 • Če imamo domače kumarice, uporabimo tudi sok, sicer dodamo solati kis

Priprava:

 1. Cvetačo narežemo na cvetke in jo na pari kuhamo dobrih 10 minut. Če, tako kot jaz, nimate doma tistega posebnega odcejevalnika, na lonec preprosto postavite cedilo 🙂
 2. Cvetačo odstavimo in ohladimo.
 3. Vse sestavine dobro premešamo in po okusu dodamo sol ali kis.
 4. Postavimo v hladilnik in pustimo da se okusi prepojijo.

Recept je veliko manj zamuden kot originalna francoska solata, okusi pa so izvrstni! Od zdaj naprej po tale nefrancoska različica vedno na meniju. Pa pri vas?

Nikar ne zamudi naslednje objave in se prijavi spodaj na novičke, slediš pa mi lahko tudi na Facebooku in Instagramu, kjer objavljam tudi moje vsakodneve umetnine. Se beremo kmalu :)!

 

Mogoče ti bo všeč tudi

Leave a Reply