Piščančja solata

Sonce pripeka, zato te dni nikakor nisem pri volji za večje kuharske podvige. Sezona solat je uradno v polnem razmahu! Kot priloga ali samostojna jed nikoli ne razočara, odlično osveži in poskrbi za vnos nujno potrebnih vitaminčkov.

Različica solate, ki jo predstavljam danes, navdušuje tudi vse tiste, ki solat absolutno ne marajo. Si predstavljate nekoga, ki se je celo življenje izogibal solati, da si jo sedaj DEJANSKO zaželi? 😀 To je pa takšen uspeh, da moram preprosti recept deliti tudi z vami 😛

Solata ima poseben okus zaradi začimb, ki jih dodam piščancu. Sama se igram z različnimi kombinacijami in ko mi je ena všeč, si je namešam malo več in shranim v kozarčku, da jo imam vedno pri roki.

Poleg solate in poljubne zelenjave, potrebujemo še:

 • 100g piščančjega fileja
 • Začimbe za piščanca: pekoča prekajena paprika, sol, poper, česen v prahu, čebula v prahu, koriander
 • Maslo za pečenje
 • 2 rezini pršuta
 • Preliv z oljčnim oljem in kisom ALI 3 žlice majoneze
 • Pražene makadamije
 1. Pečico ogrejemo na 175°C. Na peki papir položimo rezini pršuta ter ju v pečici pečemo približno 15 minut, da postane hrustljav. 
 2. Medtem na maslu popečemo piščanca, ki ga začinimo z vsemi zgoraj omenjenimi začimbami. 
 3. Piščanca skupaj z maslom in sokovi, ki so se izločili med kuhanjem, zmešamo s solato in željenim prelivom– meni se je danes zaluštal kar osnovni preliv z ekološkim oljčnim oljem Morgan (Cuvee) in domačim jabolčnim kisom, zelo pogosto pa solato naredim z majonezo iz avokadovega olja
 4. Pršut natrgamo ali narežemo na manjše koščke in položimo na solato
 5. Dodamo prepolovljene pražene makadamije
 6. Postrežemo!

Kateri je pa vaš naljubši recept za solato? 😉

Nov članek bo na voljo že v ponedeljek, zato se prijavi na novičke, da ga ne zamudiš! Še več vsebine pa je na voljo tudi na Instagramu in Facebooku!

 

Mogoče ti bo všeč tudi

Leave a Reply